Wintersportnieuws & trends

In deze rubriek worden nieuws en trends op gebied van wintersport in beeld gebracht door de redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl.

Witte Kerst ook op de piste onzeker

25 september 2017

witte-kerst-ook-op-de-piste-onzeker-news.jpg

Naar verwachting zullen circa 200.000 Nederlanders de komende kerstdagen op een wintersportbestemming doorbrengen in de hoop op een flink pak sneeuw. Maar hoe groot is de kans eigenlijk dat je dan kunt skiën? Wij onderzochten de sneeuwzekerheid van favoriete skidorpen van Nederlanders in de kerstvakantie.

Iedereen hoopt erop maar niemand rekent in Nederland op sneeuw met Kerst. Sinds 1900 is  er in ons land ook maar acht keer een volledige witte Kerst viering geweest. Schokkender is het feit dat het klimaat op populaire wintersportbestemmingen zoals Gerlos en Zell Am See absoluut niet sneeuwzeker is tijdens de gezelligste dagen van het jaar. De redactie van www.waarligtdesneeuwwel.nl onderzocht daarom waar je wel en niet naar toe moet voor een dik pak sneeuw in de kerstvakantie.

Waarligtdesneeuwwel.nl sitemanager Timothy Koppers ”We zien op de site dat er veel vragen zijn van consumenten over sneeuwzekerheid van skigebieden in de kerstvakantie. En terecht. Stel je voor: je hoopt de Kerstdagen eindelijk weer eens in een romantische witte omgeving door te brengen, blijkt er op de pistes enkel gras te liggen. Dat is natuurlijk een flinke teleurstelling”. 

Sneeuwzeker kerstvakantie vieren  Waar moet je dan wel naar toe voor een fijne  wintersportvakantie met de kerstdagen? Timothy Koppers “Val Thorens en Zermatt kan je praktisch blind boeken zonder zorgen te hoeven hebben over de sneeuwdekking. Hier ligt dan al gemiddeld anderhalve meter sneeuw op de top. Tignes, La Plagne en Les Arcs volgen daar dicht achter als sneeuwzekere bestemmingen, met tijdens de Kerstdagen een ruime meter sneeuw.”  In algemene zin blijkt het grensgebied van Frankrijk met Zwitserland de meest geschikte locatie in Europa voor een skivakantie in december als je wilt genieten van rijk bedekte pistes. Of neem het zekere voor het onzekere en ga verder weg kies bijvoorbeeld voor wintersport in Canada. In lager gelegen skigebieden in Oostenrijk en Duitsland is het, zo vroeg in het seizoen, namelijk wel wat spannend of er wel voldoende sneeuw ligt.

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares