306 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Canada?

Op deze pagina lees je meer informatie over de sneeuwcondities en -kwaliteit in Canada, gebaseerd op het skigebied van Whistler. Bekijk wanneer de kans het grootst is op een dik pak sneeuw tijdens jouw wintersportvakantie in Canada. De gemiddelde sneeuwhoogte op de top is in vergelijking met andere landen indrukwekkend hoog. 

sneeuwzeker-canada.png

Canada Skifactor

9.7
10
Canada scoort een gemiddelde van 9.7 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Canada in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Canada in januari

Canada in februari

Canada in maart

Canada in april

......

Canada in november

Canada in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Canada
v.a. € 1.045,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De sneeuwhoogte boven op de berg in Canada ligt aan het begin van het skiseizoen tussen de halve meter en een meter hoog. In het dal zijn de gemiddelde sneeuwhoogtes vergelijkbaar. Boven op de berg kan het al vanaf eind september of begin oktober beginnen met sneeuwen en wordt het winterseizoen ingeluid. Het wintersport seizoen begint in Canada dan ook altijd relatief vroeg. In november is er al genoeg sneeuw gevallen om te kunnen skien!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Canada is elk jaar zeer goed. De droge lucht zorgt voor hele fijne poedersneeuw, de perfecte sneeuw om op te skien, snowboarden en langlaufen! Het grootste skigebied in Canada, Whistler, is maar liefst 191 dagen per jaar geopend. Van eind november tot eind mei. Whistler wordt in de wintermaanden jaarlijks begraven onder enorme pakken sneeuw tot 10 meter hoog! Is er toch niet zoveel sneeuw gevallen (wat overigens hoogst onwaarschijnlijk is)? Dan kan je altijd gaan skien op de gletsjer van Whistler.

In november is er al tot een halve meter sneeuw gevallen. De aantallen centimeters sneeuw nemen in de daarop volgende maanden alleen maar toe.

Skiresort Whistler biedt naast oneindig veel kilometers piste ook genoeg ontspanning! In het dorp vind je verschillende restaurants, gezellige bars en lounges en kleine boetiekjes voor de nodige ontspanning na een dagje skien!


Wanneer ligt er sneeuw in Canada

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Canada tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Canada.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Canada per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Canada: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares