179 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Chatel?

Wat is de actuele toestand van de sneeuw op de pistes in Chatel? Ligt er genoeg sneeuw en wat voor soort sneeuw is dat dan precies? Hieronder tref je informatie over de meest recente sneeuwval op deze skibestemming en we vertellen wat over de kwaliteit daarvan zodat je goed kunt beoordelen of dit past bij jouw wensen voor een wintersportvakantie. 

sneeuwzeker-chatel.jpg

Chatel Skifactor

8.5
10
Chatel scoort een gemiddelde van 8.5 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Chatel in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Chatel
v.a. € 365,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top bij Chatel in Les Portes du Soleil is ruim anderhalve meter tot twee meter hoog. In het dal van Chatel ligt er zo'n 50 centimeter sneeuw. De sneeuwval is in de maand februari het best, je hebt dan de grootste kans op verse sneeuw.   

Het skiseizoen van Chatel start in december en loopt t/m eind april. In november is er echt nog geen enkele mogelijkheid tot skiën, dan ligt er meestal nog geen cm sneeuw en zijn de afdalingen groen… In december ligt er echter vaak al een knisperende laag tot meer dan 1 meter!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Chatel is op dit moment als volgt: verse sneeuw. Met een gemiddelde sneeuwhoogte van ruim anderhalve meter zit je het grootste deel van het wintersportseizoen goed in Chatel. De beste maanden qua sneeuwcondities zijn januari, februari en maart. In de eerste 3 maanden van het jaar vallen er doorgaans meters sneeuw in Chatel maar wat in januari en maart de condities ten goed komt is dat de bestemming dan redelijk rustig is. In februari zijn de pistes vaak overvol en dat heeft natuurlijk effect op de kwaliteit van de sneeuw. Daar staat tegenover dat er dan ook het meest regelmatig een vers laagje valt, dus afhankelijk van het seizoen kan je het ook dan prima treffen. Let erop dat er in Chatel in april veel sneeuw ligt maar deze onder invloed van de stijgende temperaturen al wat papperig kan zijn, het hoeft natuurlijk niet, houd goed deze meest actuele melding in de gaten!


Wanneer ligt er sneeuw in Chatel

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Chatel tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Chatel. Hier onder kun je per maand op basis van historische data een inschatting maken van de sneeuwhoogte in Chatel:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Chatel per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Chatel: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares