198 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Davos?

Wil jij alles weten over de sneeuwcondities in Davos? Tijdens een skivakantie naar dit mondaine Zwitserse wintersport oord, wil je natuurlijk verzekerd zijn van een goede laag knisperend wit goud onder je ski’s. Hier lees je alles over de actuele sneeuwhoogtes van Davos, de sneeuwcondities en zie je precies in welke maanden van het jaar je de beste garantie op een goede wintersportvakantie treft!

sneeuwzeker-davos.jpg

Davos Skifactor

8.1
10
Davos scoort een gemiddelde van 8.1 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Davos in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Davos in januari

Davos in februari

Davos in maart

Davos in april

......

Davos in november

Davos in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Davos
v.a. € 181,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van het skigebied van Davos is meer dan een meter 10 centimeter hoog. In het dal van Davos ligt ongeveer 50 cm sneeuw. De beste sneeuwval tref je in de maanden januari, febuari en maart waarbij je op pistes bedekt met verse sneeuw kunt rekenen.

Het skigebied van Davos gaat vaak al rond half november open maar dan kan je er nog niet fantastisch skiën, omdat de hoeveelheden sneeuw gewoon te weinig zijn. In december is Davos met ongeveer een meter sneeuw echter al heel sneeuwzeker. De echt sneeuwdump volgt in de maanden januari t/m april wanneer er doorgaans 2 meter natuursneeuw per maand valt. Dit zijn dan ook de populairste maanden voor skivakanties. Check onze skifactor maar eens, daarin haalt Davos hoge cijfers! De pistes liggen er in deze periode namelijk tot en met het dal heel erg goed bij, dankzij de hoge ligging van het dorp op circa 1.500 meter (en een bereik van het skigebied tot 2.844 meter!).


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Davos is op dit moment als volgt: poedersneeuw.

De beste pistecondities van het hele seizoen tref je meestal in februari, houd er wel rekening mee dat het tijdens de voorjaarsvakantieweek topdrukte kan zijn, dan wordt de sneeuw snel ijzig en kan er vervelende spoorvorming optreden in Davos. Met de aanwezigheid van sneeuwkannon in het skigebied kan de pistekwaliteit bij tegenvallende sneeuwval wel verbeterd worden. 

Tip: een maandje later, in maart, zijn de sneeuwcondities nog optimaal terwijl je ook profiteert van een heerlijk zonnetje en vaak de gunstigste skivakantie aanbiedingen! Nog later in het seizoen ligt er nog veel sneeuw (gemiddeld 140 cm in april) maar dan is de sneeuw meestal al wat papperig of ijzig.


Wanneer ligt er sneeuw in Davos

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Davos tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Davos.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Davos per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Davos: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares