99 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Ellmau?

Wil jij weten hoeveel sneeuw er nu ligt in Ellmau, hoe de pistes erbij liggen in het Wilder Kaiser skigebied en wanneer de laatste sneeuwval te noteren was? Bekijk dan alle actuele informatie over de sneeuw in Ellmau. Het skigebied heeft maar weinig nodig voor fijne pistecondities en is doordat veel pistes tussen de bomen liggen één van de meest sfeervolle van de Alpen.

sneeuwzeker-ellmau.jpg

Ellmau Skifactor

6.9
10
Ellmau scoort een gemiddelde van 6.9 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Ellmau in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Ellmau in januari

Ellmau in februari

Ellmau in maart

Ellmau in april

......

Ellmau in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Ellmau
v.a. € 719,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in Ellmau is tussen een halve meter en een meter hoog. In het dorp van Ellmau ligt er zo'n 50 cm sneeuw. De sneeuwval komt net als dit jaar in de maand januari echt los en heeft de pistes voorzien van een laag verse sneeuw. 

De ondergrond van het skigebied van Ellmau is op heel veel plaatsen gras, in plaats van keien en rotsen. Hierdoor heeft het skigebied geen meters sneeuw nodig om de pistes goed te kunnen prepareren en fijne sneeuwcondities te creëren. Wat later in het skiseizoen kunnen de zuidhellingen en dalafdalingen in de middag wat papperig worden. De condities zijn echter het grootste deel van de dag prima en het blijft steeds langer licht. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Ellmau is op dit moment als volgt: stevige sneeuw, waardoor de pistekwaliteit in Ellmau zeer goed is.

Door de aanwezigheid van sneeuwkanonnen in Ellmau en zeer moderne faciliteiten voor het prepareren van de pistes met pistebully's is het in het winterseizoen vaak erg fijn skiën of boarden in Ellmau. Deze goede voorzieningen zijn geen overbodige luxe, aangezien het hoogste punt van de SkiWelt onder de 2000 meter valt. Vallen de natuurlijke sneeuwcondities een beetje tegen of wil je een dag iets anders doen dan skiën of snowboarden? Dan kun je ook altijd nog heerlijk ontspannen in het Kaiserbad. Ook kun je er themawandelingen maken, golfen en e-biken.


Wanneer ligt er sneeuw in Ellmau

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Ellmau tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Ellmau. Op basis van de historische sneeuwdata, die je hieronder kunt inzien, valt te concluderen dat januari, februari en maart de beste maanden zijn om op wintersport naar Ellmau te gaan. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Ellmau per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Ellmau: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares