180 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Flachau?

Hoeveel centimeter sneeuw ligt er nu op de toppen en in het dal van Flachau? Of wil je weten wat de sneeuwhoogtes zijn in een specifieke maand voor bijvoorbeeld een wintersport in januari, februari of maart? Check dan de actuele- en historische sneeuwgegevens voor Flachau hieronder! Met een gemiddelde sneeuwhoogte boven de anderhalve meter kun je doorgaans goede condities verwachten in het wintersportseizoen. 

sneeuwzeker-flachau.jpg

Flachau Skifactor

8.2
10
Flachau scoort een gemiddelde van 8.2 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Flachau in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Flachau in januari

Flachau in februari

Flachau in maart

Flachau in april

......

Flachau in november

Flachau in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Flachau
v.a. € 980,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in Flachau is bijna een meter hoog. In het dal ligt er zo'n 50 cm sneeuw. In december vallen jaarlijks de eerste tientallen centimeters sneeuw, vanaf januari kun je doorgaans rekenen op een sneeuwval van minimaal een meter per maand. In ieder geval kun je tot aan maart wel rekenen op verse sneeuw op de pistes en ook in april kun je vaak nog prima skiën.

De meest ideale conditie is vers gevallen poedersneeuw, deze poedersneeuw is bijna  altijd op de bergtoppen van Flachau te vinden. Maar ook de geprepareerde pistes in het dal zijn vaak erg geliefd onder de wintersporters. Verder staat Flachau bekend om de brede pistes en kan er ook ’s avonds geski-/snowboard worden omdat de pistes zijn voorzien van verlichting.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Flachau is op dit moment te typeren als stevige sneeuw.

Door de ideale hoogte van circa 1.000 meter zijn de sneeuwcondities in Flachau over het algemeen heel erg goed. Naast de goed geprepareerde pistes heeft Flachau ook een klein aantal off-piste mogelijkheden. De verschillende skimogelijkheden in Flachau zorgen voor een divers publiek. Zowel gezinnen, studenten en off piste fanaten verschijnen op de pistes. Met één skipas kun je genieten van maar liefst meer dan 750 kilometer pistes in het grootste skigebied van Oostenrijk, het Ski Amadé. Hier vallen de volgende gebieden onder: Salzburger Sportwelt, Gasteinertal, Hochkönig, Grossarltal en Schladming-Dachstein. Met gratis skibus verbindingen kun je afreizen naar de andere skigebieden. 


Wanneer ligt er sneeuw in Flachau

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Flachau tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Flachau. Het skiseizoen in Flachau telt een vrij groot aantal maanden en loopt doorgaans  van december tot en met april.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Flachau per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Flachau: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares