142 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Fugen?

Hoe zijn de huidige sneeuwcondities in het gebied bij Fügen - Hochfügen? Op deze pagina vind je de actuele gegevens van het kleinschalige gebied bij de Spieljochbaan, in het hartje van Fügen. Het dorp staat bekend om het gezellige centrum en sneeuwzekerheid. Het gebied heeft niet heel veel sneeuw nodig om uitstekend geprepareerd te worden, dat een enorm voordeel is. Bovendien beschikt Fugen over de modernste sneeuwkanon installaties ter wereld.

sneeuwzeker-fugen.jpg

Fugen Skifactor

6.9
10
Fugen scoort een gemiddelde van 6.9 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Fugen in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Fugen in januari

Fugen in februari

Fugen in maart

Fugen in april

......

Fugen in november

Fugen in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Fugen
v.a. € 154,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in Fugen - Spieljochbaan ligt tussen de halve meter en één meter. In het dal van Fugen liggen er enkele centimeters sneeuw. Vanaf december tot aan april blijft de sneeuwval per maand in de dubbele cijfers. De meeste verse sneeuw valt in de maanden februari en maart, de pistecondities zijn dan op zijn best. Zelfs in het hoogseizoen heb je nauwelijks te maken met wachttijden bij de skiliften!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Fugen is op dit moment: stevige sneeuw. Bovenin het skigebied vind je vrijwel altijd sneeuw, maar bij tegenvallende natuurlijke sneeuwval kunnen de moderne sneeuwkanonnen ingezet worden om de pistekwaliteit te verbeteren. In Fugen tref je de langste besneeuwde afdaling van het Zillertal met een lengte van zo'n 7 kilometer! Nabijgelegen ligt het stuk grotere en sneeuwzekere skigebied van Hochfugen, dat niet met liften is verbonden maar die je per (gratis) skibus kunt bereiken. Vanaf het dalstation ben je binnen slechts 10 minuten in Hochfügen.

Op een kleine 45 minuten rijden van Fugen ligt de Hintertux gletsjer, waar je doorgaans 365 dagen per jaar kunt skiën. De gletsjer herbergt zo'n 60 kilometer aan pistes, die over het algemeen zeer breed en voornamelijk blauw of rood zijn. De Zillertal Super Skipas is ook in dit gebied geldig!


Wanneer ligt er sneeuw in Fugen

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Fugen tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Fugen. Hieronder kun je de historische sneeuwdata inzien over de afgelopen wintersportseizoenen die wij inzichtelijk in kaart hebben gebracht. De afgelopen jaren is de sneeuwval in de maand april zeker niet tegengevallen, met een sneeuwval op de top schommelend rond de meter.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Fugen per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Fugen: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares