112 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Geilo?

Geilo is een klein bergplaatsje in het scandinavische Noorwegen bekend van de wintersport mogelijkheden en oogstrelende natuur. Geilo ligt tussen de twee steden Oslo en Bergen in. Om naar Geilo te reizen vlieg je meestal op het vliegveld van de hoofdstad Oslo genaamd luchthaven Oslo Gardermoen. Een voordeel van Geilo als wintersportbestemming is dat het relatief rustig is en dat je er vaak ook nog in april goed kunt skiën. 

sneeuwzeker-geilo.jpg

Geilo Skifactor

8.3
10
Geilo scoort een gemiddelde van 8.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Geilo in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Geilo in januari

Geilo in februari

Geilo in maart

Geilo in april

......

Geilo in november

Geilo in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Geilo
v.a. € 471,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied van Geilo ligt tussen de meter en een halve meter. De sneeuwcondities zijn in het dal van Geilo ook altijd uitstekend, waardoor de sneeuwhoogte hier slechts enkele centimeters lager ligt. De laatste sneeuwval is ook altijd belangrijk. Een relatief dunne laag verse poedersneeuw op de berg over bijvoorbeeld een oude ijzige laag heen creeërt alweer goede skicondities. De sneeuwval in Geilo trekt vanaf december aan en voorziet de pistes van een vers pak sneeuw. Geilo is net als de meeste andere skigebieden in Noorwegen bijzonder sneeuwzeker. De liften brengen je tot bijna 1200 meter hoogte.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Geilo is op dit moment stevig. Het skigebied in Geilo is vanaf eind november/ begin december tot en met half/ eind april geopend. Er ligt gemiddeld genomen meer dan genoeg centimeters aan sneeuw om van de berg af te gaan. Vanaf november zet de sneeuwval al in, om vanaf december een stijgende lijn te vertonen. Anders biedt Geilo ook altijd nog de mogelijkheid van sneeuwkanonnen. Als je echt zeker wilt zijn van een goed pak sneeuw boek je een vakantie in het hoogseizoen dat loopt van eind december tot eind maart.

Naast skiën, snowboarden en wandelen kun je in Geilo ook bobsleëen of een sneeuwscooter- of hondensledetocht maken. Hiernaast is er ook een bioscoop aanwezig die 's winters open is. Het gebied herbergt meerdere sneeuwparken, waar zowel jong en oud zich kunnen vermaken. 


Wanneer ligt er sneeuw in Geilo

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Geilo tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor; onze skifactor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Geilo. Hieronder kun je de historische sneeuwdata van Geilo van de afgelopen wintersportseizoenen inzien:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Geilo per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Geilo: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares