171 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Gerlos?

Hoewel Gerlos wat hoger gelegen is dan veel Oostenrijkse dorpen in de Alpen en daardoor erg sneeuwzeker is, moet je ieder jaar maar weer afwachten hoe de sneeuwcondities zijn. Lees op deze pagina alle informatie over de actuele sneeuwhoogten, pistekwaliteit en laatste sneeuwval in Gerlos.

sneeuwzeker-gerlos.jpg

Gerlos Skifactor

8.1
10
Gerlos scoort een gemiddelde van 8.1 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Gerlos in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Gerlos in januari

Gerlos in februari

Gerlos in maart

Gerlos in april

......

Gerlos in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Gerlos
v.a. € 174,00

Wanneer ligt er sneeuw in Gerlos?

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Gerlos tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Gerlos.

 

Ligt er helemaal geen sneeuw in Gerlos, maar heb je wel een reis geboekt incl. meerdaagse Zillertaler superskipas? Dan biedt de Hintertuxer gletsjer een ultieme escape mogelijkheid. Het is even rijden, want je moet langs de Gerlospass, maar de Hintertux heeft eeuwige sneeuw en is zelfs in de zomer geopend. Het voordeel van de skipas van het Zillertal: deze is ook te gebruiken bij de gletsjer

 

Bekijk nu de sneeuwverwachting voor Gerlos per maand!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Gerlos is op dit moment: stevige sneeuw.

Hoewel voor veel snowboarders en skiërs poedersneeuw de fijnste condities zijn, is dit niet het gehele jaar gegarandeerd. Echter worden de pistes in de Zillertal Arena dagelijks uitstekend geprepareerd. De hoger gelegen pistes en bijvoorbeeld de Krimml route richting Zell am Ziller is een echte aanrader. De sneeuw is daar doorgaans prima en het is een leuke route voor de iets meer gevorderde wintersporter (voornamelijk rode pistes). Lekker in het zonnetje skiën? De Gerlosplatte ligt op de zuidhelling en is ideaal voor de zonaanbidder. Ga ook zeker eens naar de pistes van Konigsleiten, dit dorp ligt nog wat hoger dan Gerlos, wat de pistecondities vaak ten goede komt.


Hoeveel sneeuw ligt er in Gerlos?

De actuele sneeuwhoogte op de top bij Zillertal Arena - Gerlos is een ruime halve meter hoog. In het dal van Gerlos liggen er enkele centimeters sneeuw. In januari zet de sneeuwval ieder jaar pas echt goed door en voorziet de pistes van verse poedersneeuw. 

 

De moderne faciliteiten van de Zillertal Arena zorgen voor goed geprapareerde pistes. Naast de pistenbully's die iedere nacht door het gebied gaan, zijn er ook meerdere sneeuwkanonnen op de lager gelegen pistes. Ook de natuurrodelbaan van de Gerlossteinbaan wordt dagelijks onder handen genomen om spoorvorming tegen te gaan. Deze rodelbaan is erg leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Aan te raden voor de hele familie!


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Gerlos per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Gerlos: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares