159 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Ischgl?

Hoeveel sneeuw ligt er NU in Ischgl? Op die vraag vind je hieronder het antwoord. Als jouw volgende wintersport vakantie naar dit Oostenrijkse skidorp gaat dan check je hier de meest actuele sneeuwinformatie; van de actuele sneeuwhoogte in Ischgl en de sneeuwcondities tot ook de sneeuwverwachtingen voor deze bestemming per maand. Met een gemiddelde sneeuwhoogte boven de anderhalve meter wordt de sneeuwzekerheid in dit gebied al deels ondersteund.

sneeuwzeker-ischgl.jpg

Ischgl Skifactor

7.6
10
Ischgl scoort een gemiddelde van 7.6 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Ischgl in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Ischgl
v.a. € 716,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top in Ischgl is tussen een halve en één meter hoog. In het dal van Ischgl liggen er enkele tientallen centimeters sneeuw. Al in november is de sneeuwval gestart, maar in januari ontstijgt de sneeuwval per maand de meter. Ook in april heb je in Ischgl een grote kans op verse sneeuw op de pistes. 

De meeste sneeuw in Ischgl valt in januari, februari en maart. Je kunt dan rekenen op 1 – 1,5 meter sneeuw. Houdt er wel rekening mee dat Ischgl een populaire en vaak drukbezochte skivakantie bestemming is, daardoor tref je de beste sneeuwcondities meestal vroeg in de morgen. ’s Middags zijn de pistes vaak al zo glad geskied dat het voor beginnende wintersporters lastig kan zijn om goed grip te krijgen op de sneeuw.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Ischgl is op dit moment te typeren als stevige sneeuw.

Als je iets meer rust zoekt of graag skiet bij wat warmere temperaturen kies dan voor een skivakantie in de eerste helft van december, of later in het jaar in maart of april. Ischgl is dan sneeuwzeker maar ziet nog niet zwart van de mensen. In april zit je wel tegen het einde van het seizoen aan wat kan betekenen dat de lager gelegen pistes al wat papperig kunnen zijn. Sommige pistes zijn zelfs misschien al dicht, omdat er gewoon niet genoeg sneeuw meer ligt. Voordeel van april is dat als de sneeuwhoogtes en condities goed zijn, je bij heerlijke temperaturen en veel zon van de pistes afdaalt!


Wanneer ligt er sneeuw in Ischgl

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Ischgl tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Ischgl. De verschillende historische sneeuwdata per maand zijn over de afgelopen wintersportseizoenen opgehaald en hieronder inzichtelijk weergegeven:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Ischgl per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Ischgl: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares