290 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Kaprun?

Hoe zijn de sneeuwcondities in Kaprun als jij op vakantie wilt? Liggen de pistes er goed bij en is de dalafdaling geopend? Alle actuele informatie over de sneeuw in Kaprun vind je op deze pagina. Het betreft hier de condities van het skigebied bij de Kitzsteinhorn Gletscherwelt. Met een gemiddelde skifactor van maar liefst een 9 en een gemiddelde sneeuwhoogte boven de 2,5 meter, is het skigebied van Kaprun super sneeuwzeker!

sneeuwzeker-kaprun.jpg

Kaprun Skifactor

9.0
10
Kaprun scoort een gemiddelde van 9.0 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Kaprun in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Kaprun
v.a. € 78,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de Kitzsteinhorn is zo'n meter hoog. In het dal van Kaprun ligt er net iets minder sneeuw maar is de pistekwaliteit ook als goed te omschrijven. Met de sneeuwval zit het in dit gebied wel goed, al in november is er een goed pak verse sneeuw gevallen. De laatste sneeuwval is erg belangrijk voor de sneeuwcondities. Indien er al een dik pak sneeuw ligt, kan een laagje van enkele centimeters al voldoende zijn voor het scheppen van perfecte omstandigheden op de pistes van Kaprun. Bij minder dan 20 cm sneeuwval in totaal kunnen de omstandigheden wat ijzig worden in dit gebied, al hoef je hier niet gauw voor te vrezen. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Kaprun is op dit moment te typeren als poedersneeuw.

Het skiseizoen bij de Kitzsteinhorn is van de herfst tot aan juni, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over een gesloten skigebied door een tekort aan sneeuw in Kaprun. De afgelopen jaren is de sneeuwhoogte op de top vanaf november tot aan april niet meer onder de meter uitgekomen. Andere skigebieden die ook als zeer sneeuwzeker getypeerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld Les Arcs, Val Thorens en St. Anton.

Verse poedersneeuw biedt iedere wintersporter de beste condities, maar de pistenbully's in het gebied zorgen ook voor uitstekend geprepareerde pistes. Ook heeft het skigebied de beschikking over sneeuwkanonnen die de pistekwaliteit kunnen verbeteren bij tegenvallende sneeuwval. 


Wanneer ligt er sneeuw in Kaprun

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Kaprun tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Kaprun. Bekijk hieronder de indrukwekkende historische sneeuwdata van het skigebied in Kaprun waarbij de sneeuwhoogte op de top maar liefst ver de 3 meter kan ontstijgen:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Kaprun per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Kaprun: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares