140 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Kirchberg?

Wil jij weten hoeveel sneeuw er nu ligt en wat de sneeuwcondities van de pistes in het skigebied van Kirchberg - Kitzbuhel zijn? Op deze pagina vind je de huidige condities in Kirchberg. En wat is de kans op sneeuw als jij op vakantie wilt? Meer sneeuw informatie over de verschillende maanden in Kirchberg.

sneeuwzeker-kirchberg.jpg

Kirchberg Skifactor

7.1
10
Kirchberg scoort een gemiddelde van 7.1 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Kirchberg in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Kirchberg in januari

Kirchberg in februari

Kirchberg in maart

Kirchberg in april

......

Kirchberg in november

Kirchberg in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Kirchberg
v.a. € 249,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied van Kirchberg is tussen de halve meter en een meter hoog. In het dal van Kirchberg ligt zo'n halve meter sneeuw. Vanaf januari neemt de sneeuwval per maand enorm toe en kun je de meeste verse sneeuw op de pistes verwachten.

De meest ideale conditie is vers gevallen poedersneeuw, maar ook geprepareerde pistes zijn vaak uitstekend voor de wintersporter. Vaak zijn de pistes 's ochtends beter dan 's middags, dus zeker een tip voor de (beginnende) skier of snowboarder om de vroege uurtjes zeker de pistes op te gaan. Tegen het einde van de middag kunnen er bij een mindere kwaliteit sneeuw en drukte in het skigebied, diepere sporen en ijzige plekken ontstaan die het skiën en boarden aanzienlijk lastiger kunnen maken. Zeker de lager gelegen pistes worden dan soms van slechtere kwaliteit.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Kirchberg is op dit moment als volgt: poedersneeuw.

Het voordeel van het skigebied van Kirchberg- Kitzbuhel is de ligging en de ondergrond. Hierdoor is in verhouding maar weinig sneeuw nodig voor goede poedersneeuw condities. Ook off-piste heeft het gebied veel mogelijkheden, waardoor het ook voor gevorderde snowboarders en skiërs. Let wel altijd op de lawineberichten en informeer ter plaatse. Soms kan het ook erg leuk en verstandig zijn om met een lokale gids mee te gaan voor de mooiste skisafari routes, off piste afdalingen en ter verkenning van het gebied. 

De sneeuwkanonnen / installaties in Kirchberg zijn zeer modern en van hoogstaande kwaliteit. Ook bij weinig / geen sneeuw, maar wel lage temperaturen kunnen de verschillende sneeuwkanonnen van Kirchberg - Kitzbuhel in samenwerking met de pistenbully's zorgen voor goed geprepareerde pistes. In dat geval zullen niet alle pistes geopend zijn, maar slechts een deel van het skigebied. Ook wordt er altijd veel aandacht besteed aan de oefenweides, erg fijn voor de beginner!


Wanneer ligt er sneeuw in Kirchberg

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Kirchberg tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Kirchberg. Hoewel er niet in alle maanden evenveel sneeuw valt zorgen de ligging, de steilheid, de zachte ondergrond en de sneeuw installaties ervoor dat Kirchberg een sneeuwzeker gebied is. Zeker van half december tot half april is het gebied sneeuwzeker, maar vaak gaan in november al de eerste pistes open en sluit het gebied pas eind april.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Kirchberg per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Kirchberg: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares