125 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Konigsleiten?

Ligt er nu een dik pak sneeuw in Konigsleiten en hoe zijn de condities van de pistes? Op deze pagina vind je de actuele sneeuwhoogten in Konigsleiten, maar ook of er recent verse sneeuw is gevallen en wat de condities van de pistes zijn. Lees alles over de sneeuw in Konigsleiten en bekijk onze skifactor per maand om een inschatting te maken van de beste wintersportmaanden in dit gebied. 

sneeuwzeker-konigsleiten.jpg

Konigsleiten Skifactor

7.5
10
Konigsleiten scoort een gemiddelde van 7.5 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Konigsleiten in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Konigsleiten in januari

Konigsleiten in februari

Konigsleiten in maart

Konigsleiten in april

......

Konigsleiten in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Konigsleiten
v.a. € 351,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top in de Zillertal Arena bij Konigsleiten is een ruime halve meter hoog. In het dal / dorp van Konigsleiten liggen er enkele centimeters sneeuw. De sneeuwval komt in december al aardig los en voorziet de pistes van verse sneeuw. In januari zette de sneeuwval pas echt goed door en zag je een sneeuwval van zo'n meter per maand.

De pistes in Konigsleiten worden al vroeg in het seizoen goed geprepareerd. Doordat Konigsleiten op een hoogte van 1.600 meter ligt, zijn ook de dalafdalingen doorgaans goed besneeuwd en geopend. De gemiddelde skifactor boven het rapportcijfer 7 illustreert de goede condities van het gebied over het hele wintersportseizoen. De onderdelen die meewegen in deze skifactor zijn de sneeuwhoogtes op de top en dal, het aantal dagen dat het gebied geopend is, de aanwezigheid van gletsjers en sneeuwkanonnen en het aantal kilometers skipiste waar het gebied over beschikt. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Konigsleiten is op dit moment als volgt: stevige sneeuw.

Natuurlijk is verse sneeuw of poedersneeuw ideaal op je skivakantie. Maar ook goed geprepareerde pistes zijn fijn voor een skiër of snowboarder. Ook als er minder verse sneeuw is gevallen kunnen namelijk sneeuwkanonnen en pistenbully's zorgen voor prima pistencondities. Vallen de pistecondities je wat tegen of wil je andere pistes verkennen? De Hintertuxer gletsjer ligt op zo'n uur rijden vanaf Konigsleiten. Je kunt hier het hele jaar door skiën, zelfs in de zomer! Tijdens deze rit passeer je meerdere andere skigebieden waaronder: Gerlos en Mayrhofen. 


Wanneer ligt er sneeuw in Konigsleiten

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Konigsleiten tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Konigsleiten. Bekijk de verschillende sneeuwdata over de afgelopen wintersportseizoenen die wij overzichtelijk in kaart hebben gebracht:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Konigsleiten per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Konigsleiten: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares