269 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in La Plagne?

Wil jij weten wanneer er de meeste sneeuw ligt in La Plagne? Hoeveel sneeuw ligt er nu, over een week of volgende maand, bekijk de onderstaande data om erachter komen wanneer de ideale omstandigheden zijn voor jou om op wintersportvakantie te gaan. Een gemiddelde sneeuwhoogte over het hele wintersportseizoen gezien van ruim boven de 2 meter is in ieder geval al veelbelovend!

sneeuwzeker-la-plagne.jpg

La Plagne Skifactor

9.2
10
La Plagne scoort een gemiddelde van 9.2 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in La Plagne in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

La Plagne in januari

La Plagne in februari

La Plagne in maart

La Plagne in april

......

La Plagne in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in La Plagne
v.a. € 259,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top bij La Plagne is zo'n 2 meter hoog. In het dal van La Plagne is dit door het enorme hoogteverschil een stuk lager en liggen er enkele tientallen centimeters sneeuw. Van december tot en met april is La Plagne zeer sneeuwzeker en ligt er meer dan genoeg sneeuw om van de berg af te sjezen. De sneeuwval per maand ontstijgt vanaf december al gauw de meter hoog en het gebied kent maar liefst 5 zeer sneeuwzekere maanden. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in La Plagne is op dit moment te typeren als stevige sneeuw.

Buiten de twee schoolvakanties in het hoogseizoen is er door de constante hoeveelheid sneeuwval altijd wel een zachte laag poedersneeuw te vinden. Aan het eind van december ligt er doorgaans al meer dan genoeg sneeuw. De daaropvolgende maanden zijn de sneeuwcondities zeer goed, maar aan het eind van april moet je vroeg op de piste staan om nog van goede condities te kunnen genieten. Over het algemeen is de sneeuwkwaliteit aan de kant van het nabijgelegen Les Arcs net ietsje beter dan in La Plagne. Van vroeg in de ochtend tot middernacht kun je gebruik maken van de gratis liftverbindingen tussen de verschillende skidorpen. Wanneer de pistekwaliteit wat minder is door tegenvallende sneeuwval kunnen de aanwezige sneeuwkanonnen worden ingezet. 

Naast skiën en snowboarden kun je in La Plagne ook bobsleeën, sneeuwscooter rijden, schaatsen, wandelen of paragliden en het gebied beschikt over talrijke restaurants, cafés en discotheken. 


Wanneer ligt er sneeuw in La Plagne

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in La Plagne tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in La Plagne. Hieronder kun je de sneeuwverwachting op basis van historische sneeuwdata inzien die er maandelijks voor La Plagne zeer veelbelovend uitzien: 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor La Plagne per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij La Plagne: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares