258 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Les Arcs?

Les Arcs is in het grote aantal maanden dat het geopend is één van de meest sneeuwzekere bestemmingen en behaald zeer hoge cijfers op onze skifactor. Les Arcs heeft ook een geweldig groot skigebied en is verbonden met La Plagne. Voor alle informatie omtrent de sneeuw condities en skipistes in Les Arcs check je deze pagina. Een gemiddelde sneeuwhoogte tussen de 2 en 3 meter haalt zeker niet elk skigebied en is al zeer veelbelovend. 

sneeuwzeker-les-arcs.jpg

Les Arcs Skifactor

9.3
10
Les Arcs scoort een gemiddelde van 9.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Les Arcs in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Les Arcs in januari

Les Arcs in februari

Les Arcs in maart

Les Arcs in april

......

Les Arcs in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Les Arcs
v.a. € 130,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van Paradiski - Les Arcs is een ruime 2,5 meter hoog. In het dal en het dorp van Les Arcs is de sneeuwhoogte een ruime meter. De sneeuwval in het skigebied van Les Arcs is in januari pas echt goed losgekomen, waarbij er wekelijks enkele tientallen centimeters verse sneeuw is gevallen. In Les Arcs hoef je je eigenlijk gedurende het seizoen door de grootte van het skigebied, de gletsjer en zelfs nog sneeuwkanonnen geen enkel moment zorgen te maken over de sneeuwhoogte.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Les Arcs is op dit moment als volgt: verse sneeuw. Vanaf december tot aan april scoort Les Arcs zeer goed op onze skifactor, met een rapportcijfer boven de 8,5. Wanneer de natuurlijke sneeuwval wat tegenvalt kunnen de aanwezige sneeuwkanonnen worden ingezet om de pistes van een nieuwe laag sneeuw te voorzien. 

Bij verse poedersneeuw zijn de offpiste mogelijkheden veelal het beste. Let wel altijd op alle lawineberichten! Les Arcs is een skigebied dat genoeg variatie biedt, je kunt er op grote hoogte skiën of tussen de bomen door. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er genoeg kilometers piste beschikbaar. 


Wanneer ligt er sneeuw in Les Arcs

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Les Arcs tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Les Arcs. De sneeuwhoogte op de top is in de afgelopen skiseizoenen vanaf februari tot en met maart ruim boven de meter gebleven. Wil je aan het einde van het wintersportseizoen dus nog een weekje skiën? Ook in april is Les Arcs nog zeer sneeuwzeker en kun je uitstekende pistecondities verwachten. Klik hieronder om de historische sneeuwdata van het skigebied in te zien:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Les Arcs per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Les Arcs: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares