254 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Les Deux Alpes?

Ligt er verse poedersneeuw? Zijn de pistes goed geprepareerd en wat is de sneeuwhoogte in Les Deux Alpes? Voor deze vragen kun je op deze pagina uitstekend terecht. Hoewel je in dit skigebied eigenlijk nooit bang hoeft te zijn dat er te weinig sneeuw ligt om de pistes op te gaan, is de kwaliteit uiteraard ook van groot belang. Als de lager gelegen gebieden te ijzig zijn, wordt het funpark doorgaans verplaatst naar de hoger gelegen gletsjer. Erg fijn!

sneeuwzeker-les-deux-alpes.jpg

Les Deux Alpes Skifactor

9.1
10
Les Deux Alpes scoort een gemiddelde van 9.1 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Les Deux Alpes in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Les Deux Alpes in januari

Les Deux Alpes in februari

Les Deux Alpes in maart

Les Deux Alpes in april

......

Les Deux Alpes in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Les Deux Alpes
v.a. € 476,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied van Les Deux Alpes is zo'n anderhalve meter. In het dal van Les Deux Alpes ligt ongeveer 50 cm sneeuw. De sneeuwval is in de maand januari echt goed doorgebroken, waarbij hierna wekelijks enkele centimeters verse sneeuw zijn gevallen met in sommige weken enkele uitschieters boven de 15 centimeter. 

De sneeuwhoogte op de berg is eigenlijk altijd voldoende in Les Deux Alpes, het is namelijk één van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen. Let wel op dat de steile zwarte pistes naar het dal (aan de schaduwzijde) altijd wat ijzig kunnen zijn! De gemakkelijke groene paden naar het dal zijn aan het eind van de middag (en in het hoogseizoen) vaak erg druk, waardoor deze ook wat vervelend kunnen zijn voor een beginnende skiër of snowboarder.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Les Deux Alpes is op dit moment als volgt: verse sneeuw.

Later in het voorjaar heb je vaker te maken met samengedrukte sneeuw, zogenaamde voorjaarssneeuw. Veel skiërs en boarders ervaren dit echter helemaal niet als vervelend en vinden het juist gemakkelijk! Op verse poedersneeuw heb je de meeste kans na een koude nacht met een lage luchtvochtigheid. Voor off piste skiërs en boarders is Les Deux Alpes een waar walhalla, omdat de off piste mogelijkheden echt weergaloos zijn. Let wel op bij off piste routes op de gletsjer, ga daar niet zonder begeleiding en goed geoefend vanaf!


Wanneer ligt er sneeuw in Les Deux Alpes

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Les Deux Alpes tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Les Deux Alpes.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Les Deux Alpes per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Les Deux Alpes: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares