235 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Livigno?

Ligt er wel sneeuw in Livigno? Het antwoord in het wintersportseizoen is vrijwel altijd ja! Het relatief hoog gelegen skidorp ligt erg gunstig tussen twee bergkammen en wordt ook wel het kleine Tibet genoemd vanwege de doorgaans lage temperaturen. Het is één van de meest sneeuwzekere gebieden van de Alpen en scoort vanaf eind november tot in alle daaropvolgende maanden een goede skifactor. Daarnaast heeft het gebied ook één van de meeste zonuren van de Alpen!

sneeuwzeker-livigno.jpg

Livigno Skifactor

8.5
10
Livigno scoort een gemiddelde van 8.5 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Livigno in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Livigno in januari

Livigno in februari

Livigno in maart

Livigno in april

......

Livigno in november

Livigno in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Livigno
v.a. € 439,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het Livigno skigebied is zo'n meter hoog. In het dal is de sneeuwhoogte tussen de 50 en 100 centimeter hoog. Al in november zette de sneeuwval in Livigno in en vanaf januari is er ook in de daaropvolgende maanden het meeste verse sneeuw gevallen.

Het skigebied van Livigno, nabij de Zwitserse grens gelegen, is populair onder snowboarders en offpiste skiërs. De zonnige afdalingen, de fijne poeder die het gebied veelal rijk is en de freestyle mogelijkheden incl. boardercross zijn populair. De aaneenschakeling van blauwe pistes is beperkt, waardoor het voor beginners niet het meest favoriete gebied is. Al zijn er in het dal wel goede oefenweides en is er een Kinderland aanwezig voor de kleintjes. In Livigno is het ook mogelijk om skilessen in de Nederlandse taal te volgen. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Livigno is op dit moment als volgt: poedersneeuw.

Net als in vrijwel elk skigebied kun je in de maand februari de beste piste- en sneeuwcondities verwachten in Livigno. De pistes worden in het gebied goed onderhouden en de off piste gebieden goed gemonitord door de lawinediensten. Voor activiteiten als heliskiën ben je afhankelijk van de sneeuwkwaliteit, sneeuwhoogte, lawinegevaar en het weer. Livigno is hier wel erg geschikt voor! 


Wanneer ligt er sneeuw in Livigno

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Livigno tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Livigno. In tegenstelling tot een hoop andere skigebieden is de sneeuwval in november in Livigno al noemenswaardig. Ook een gemiddelde sneeuwhoogte van bijna 2,5 meter en een gemiddelde skifactor rond de 8 zijn zeer veelbelovend. De historische sneeuwdata van de afgelopen skiseizoenen hebben wij overzichtelijk in kaart gebracht en kun je hieronder inzien:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Livigno per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Livigno: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares