113 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Mayrhofen?

Ben jij benieuwd of er sneeuw ligt in het skigebied van Mayrhofen en hoe de sneeuwcondities zijn op de pistes. Kijk dan snel verder, want op deze pagina vind je actuele informatie over de sneeuwhoogte, pistecondities en laatste sneeuwval in Mayrhofen. Zo ben je goed op de hoogte van de sneeuw in het Zillertal 3000 gebied.

sneeuwzeker-mayrhofen.jpg

Mayrhofen Skifactor

7.3
10
Mayrhofen scoort een gemiddelde van 7.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Mayrhofen in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Mayrhofen in januari

Mayrhofen in februari

Mayrhofen in maart

Mayrhofen in april

......

Mayrhofen in november

Mayrhofen in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Mayrhofen
v.a. € 139,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van het skiegebied Zillertal 3000 is zo'n halve meter hoog. In het dal van Mayrhofen ligt nauwelijks sneeuw, dit komt vanwege de zeer lage ligging. De sneeuwval wil in het gebied de afgelopen maanden helaas nog niet echt loskomen. Februari is doorgaans de beste maand met de grootste kans op verse sneeuw. 

De pistenbully's zorgen ervoor dat ook bij minder sneeuw de pistes goed geprepareerd erbij liggen en de condities goed zijn. Let wel op: bij ijzige condities is de Harakiri afdaling in Mayrhofen af te raden. Dit is de steilste geprepareerde afdaling van heel Oostenrijk (78%!). Door de ligging aan de noordzijde is deze nog eerder ijzig dan veel andere pistes in het skigebied.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Mayrhofen is op dit moment als volgt: stevige sneeuw.

Op zoek naar poedersneeuw in Mayrhofen? Probeer zeker eens de lift naar de Rastkogel bergtop. Deze top heeft het hoogste bereik van het gebied en ligt boven de boomgrens. Hier zul je het meest poedersneeuw aantreffen. Ook leuk voor het off piste skiën of boarden. De laagst gelegen pistes van het Zillertal 3000 gebied worden allemaal (zo nodig) kunstmatig besneeuwd door de moderne sneeuwkanonnen. Deze doen hun werk zodra de temperatuur onder het vriespunt komt. 


Wanneer ligt er sneeuw in Mayrhofen

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Mayrhofen tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Mayrhofen.

Maak je je zorgen over de sneeuwcondities in Mayrhofen als jij op vakantie wilt? Eén van de grote voordelen van dit wintersportdorp is de ligging ten opzichte van de Hintertux. Deze gletsjer is super sneeuwzeker en zelfs in de zomer zijn hier enkele pistes nog geopend (365 dagen per jaar). Een meerdaagse skipas voor Mayrhofen (de Zillertaler superskipas) is ook geldig voor alle liften en pistes van de Hintertuxer gletsjer. En dit skigebied is dagelijks vanuit het centrum van Mayrhofen per skibus binnen 30 minuten te bereiken. Ideale back-up!


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Mayrhofen per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Mayrhofen: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares