122 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Saalbach Hinterglemm?

Wil je weten tot wanneer er sneeuw ligt in Saalbach Hinterglemm of hoeveel sneeuw er nu ligt? Check hier je kans op sneeuw in november, december, januari, februari, maart of april in skicircus Saalbach Hinterglemm. Lees verder op deze pagina om meer te komen te weten over het klimaat van Saalbach!

sneeuwzeker-saalbach-hinterglemm.jpg

Saalbach Hinterglemm Skifactor

7.7
10
Saalbach Hinterglemm scoort een gemiddelde van 7.7 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Saalbach Hinterglemm in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Saalbach Hinterglemm in januari

Saalbach Hinterglemm in februari

Saalbach Hinterglemm in maart

Saalbach Hinterglemm in april

......

Saalbach Hinterglemm in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Saalbach Hinterglemm
v.a. € 864,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied is tussen de 50 en 100 centimeter hoog. In het dal van Saalbach Hinterglemm ligt zo'n halve meter sneeuw. 

Verse sneeuw in Saalbach Hinterglemm valt gedurende het hele seizoen van december tot en met april met enige regelmaat. De sneeuwkwaliteit op de pistes zal doorgaans verbeteren door het verse laagje poedersneeuw. Het pistenaanbod in Saalbach Hinterglemm bestaat met name uit blauwe en rode pistes. De gevorderde skiërs en snowboarders hebben minder keuze uit zwarte pistes maar kunnen zich wel uitleven in een van de funparks die het gebied herbergt. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Saalbach Hinterglemm is op dit moment als volgt: stevige sneeuw. Als de natuurlijke sneeuwcondities wat tegenvallen kunnen de sneeuwkanonnen in het gebied worden ingezet om de pistekwaliteit te verbeteren. Na het sneeuwarme wintersportseizoen van 2006/2007 is er enorm geïnvesteerd in deze sneeuwkanonnen om altijd van sneeuw verzekerd te zijn. 

De beste sneeuwcondities zul je treffen op de noordhellingen van de  Schattberg, Asitz en Zwölferkogel. Op de zonhellingen van de Reiterkogel en Kohlmaiskopf zullen er eerder groene plekken door de sneeuw heen komen en zullen de sneeuwkanonnen af en toe moeten bijspringen om de pistes van een nieuwe laag sneeuw te voorzien. 


Wanneer ligt er sneeuw in Saalbach Hinterglemm

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Saalbach Hinterglemm tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Saalbach Hinterglemm. 

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is zeer populair onder Nederlandse wintersporters is een van de meest complete Oostenrijkse skigebieden. Je treft in het gebied met name pistes voor een beginnend tot gemiddelde skiër, het enige dat er hier ontbreekt zijn pistes op een hoogte boven de 2000 meter die daardoor een stuk sneeuwzekerder zijn. Hieronder kun je de historische sneeuwdata over de afgelopen skiseizoenen inzien om de je sneeuwzekerheid per maand in te kunnen schatten:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Saalbach Hinterglemm per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Saalbach Hinterglemm: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares