397 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Saas Fee?

Wist je dat het skigebied van Saas Fee vaak al voor een deel geopend is vanaf het einde van de zomer? De gletsjer ligt op 3.600 meter, waardoor er al vroeg heel veel sneeuw ligt op de toppen van Saas Fee. Hoeveel sneeuw ligt er nu in Saas Fee en wat zijn de condities van de pistes? Lees snel verder over de pistekwaliteit en actuele sneeuwhoogte van Saas Fee.

sneeuwzeker-saas-fee.jpg

Saas Fee Skifactor

8.6
10
Saas Fee scoort een gemiddelde van 8.6 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Saas Fee in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Saas Fee in januari

Saas Fee in februari

Saas Fee in maart

Saas Fee in april

......

Saas Fee in november

Saas Fee in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Saas Fee
v.a.

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van Saas-Fee is zo'n 1,5 meter hoog op de toppen. In het dal van Saas-Fee ligt er nog geen sneeuw eind november, maar de verwachting is dat in december de sneeuwval goed in zal zetten en de pistes van een laag verse sneeuw zal voorzien.

Ook de oefenpistes voor beginners en babyliften voor de allerkleinsten liggen in Saas Fee op een relatief grote hoogte, waardoor daar de omstandigheden vaak ook uitstekend zijn. Wel zo fijn als je nog moet leren skiën! Ook is het ideaal voor de off piste mogelijkheden in het gebied. Wil je graag oefenen op een goede carvetechniek? Ook dan biedt Saas Fee fijne geprepareerde pistes met een dik pak sneeuw.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Saas Fee is op dit moment als volgt: poedersneeuw.

Poedersneeuw biedt voor veel skiërs en snowboarders verreweg de meest ideale omstandigheden. In Saas Fee valt er jaarlijks enkele meters aan verse poedersneeuw. Een klein laagje bovenop het oudere, dikke pak sneeuw is al genoeg voor ideale omstandigheden. Niet voor niets wordt dit dorp ook wel het sneeuwparadijs of Parel van de Alpen genoemd. Je kunt hier gedurende het hele wintersportseizoen een dik pak sneeuw verwachten. Het is eerder uitzondering dan regel als er een sneeuwhoogte lager dan een meter wordt waargenomen in de periode van november tot en met april. Een groot deel van het seizoen liggen de hellingen in de schaduw, waardoor de sneeuw lang goed blijft. 


Wanneer ligt er sneeuw in Saas Fee

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Saas Fee tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Saas Fee. In elke maand scoort deze bestemming maar liefst boven de 8 op de door ons opgestelde skifactor, vanwege de sneeuwzekerheid en aanwezigheid van hooggebergte en een gletsjer. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Saas Fee per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Saas Fee: Ja


Wanneer wil je weg?

Saas Fee aanbiedingen
> Alle aanbiedingen in Saas Fee
Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares