144 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Serfaus?

Serfaus is een skigebied in het bekende Oostenrijkse Tirol met zo'n 200 kilometer aan helder witte sneeuw pistes. Februari is voor Serfaus klimatologisch gezien de beste maand om op wintersportvakantie te gaan met een gemiddelde sneeuwval van anderhalve meter! Op deze pagina vind je meer info over de sneeuwdata per maand en kun je de verschillende skifactor scores inzien.

sneeuwzeker-serfaus.jpg

Serfaus Skifactor

7.5
10
Serfaus scoort een gemiddelde van 7.5 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Serfaus in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Serfaus in januari

Serfaus in februari

Serfaus in maart

Serfaus in april

......

Serfaus in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Serfaus
v.a. € 546,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied van Serfaus ligt tussen één en anderhalve meter hoog. De sneeuwhoogte in het dal van Serfaus is doorgaans hoger dan in Ried of Ladis en vergelijkbaar met Fiss. Serfaus, Fiss en Ladis behoren tot de zonnigste dorpen van Tirol. Deze ski-dimensie maakt skiën op elk niveau mogelijk en beschikt over een hoop restaurants, après-ski hutten en bars. Momenteel is de sneeuwhoogte in het dal van Serfaus enkele tientallen centimeters hoog. In januari is de sneeuwval in Serfaus de halve meter ontstegen en is er wekelijks verse sneeuw gevallen. In de maand november is Serfaus helaas gesloten door een gebrek aan sneeuw. Echter vanaf halverwege december tot aan het einde van april is het een feest op de latten in Serfaus!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Serfaus is op dit moment als volgt: poedersneeuw. Tot in het voorjaar is dit skigebied erg sneeuwzeker. Als er niet genoeg sneeuw is gevallen of er een gebrek aan verse sneeuw is brengen ze in Serfaus de sneeuwkanonnen naar buiten om de sneeuw condities te verbeteren.

Op ongeveer een uur rijden van Serfaus vind je de Kaunertaler gletsjer. Voordeel is dat het hier relatief rustig is, omdat het niet de populairste gletsjer in de Alpen is. Geen wachtrijen bij de lift dus, maar direct instappen. Ook kun je hier in tegenstelling tot een hoop andere gletsjers met de auto tot direct aan de gletsjer rijden. Van oktober tot aan juni heb je hier sneeuwgarantie. In de snowboardscene staat deze gletsjer ook bekend om de events die hier gegeven worden.   


Wanneer ligt er sneeuw in Serfaus

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Serfaus tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Serfaus. Bekijk hieronder wanneer je op basis van historische sneeuwdata de beste garantie op een witte wintersportvakantie hebt:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Serfaus per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Serfaus: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares