274 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in St. Anton?

St. Anton is een Oostenrijks skigebied met 3 sneeuwzekere maanden per jaar. Het skigebied van St. Anton is meer dan 140 dagen geopend van begin december tot eind april. Het skigebied scoort in de maanden dat het open is erg hoog op onze skifactor met een gemiddelde boven het rapportcijfer 8 en een gemiddelde sneeuwhoogte boven de 2 meter. 

sneeuwzeker-st-anton.jpg

St. Anton Skifactor

8.8
10
St. Anton scoort een gemiddelde van 8.8 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in St. Anton in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

St. Anton in januari

St. Anton in februari

St. Anton in maart

St. Anton in april

......

St. Anton in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in St. Anton
v.a. € 931,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top in St. Anton is zo'n anderhalve meter hoog. In het dal van St. Anton ligt dit een stuk lager schommelend rondom een halve meter sneeuw. De sneeuwval in St. Anton am Arlberg heeft in januari goed doorgezet en zal  in de daaropvolgende maanden de pistes van verse sneeuw blijven voorzien. St Anton heeft door de ligging een uitstekende toevoer van verse sneeuw op de pistes. Als er dagen zijn waarop er in St. Anton niet genoeg sneeuw is gevallen om perfect over het sneeuw te glijden dan wordt dit aangevuld met sneeuwkanonnen.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in St. Anton is op dit moment poedersneeuw en de kwaliteit van de pistes is te typeren als zeer goed. 

St. Anton heeft gedurende het gehele winterseizoen de beschikking over natuurlijke, verse fijne poedersneeuw. De sneeuwhoogte bedraagt gemiddeld over de maanden dan ook meer dan 2 meter! De maanden januari, februari en maart zijn absolute toppers, maar ook in april zijn de sneeuwcondities erg goed. Een wintersportvakantie St. Anton is in de maand november af te raden. Vanaf januari zul je niet gauw minder dan een meter sneeuw op de top vaststellen. En anders kunnen ook altijd nog de sneeuwkanonnen ingezet worden om de pistes nog beter begaanbaar te maken. Andere skigebieden waar je over het algemeen ook uitstekende sneeuwcondities kunt verwachten zijn onder andere Les Arcs en Val Thorens.


Wanneer ligt er sneeuw in St. Anton

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in St. Anton tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in St. Anton. Bekijk hieronder de historische sneeuwdata die wij overzichtelijk in kaart hebben gebracht om een inschatting te kunnen maken van de te verwachten sneeuwhoogtes op de top en in het dal. Hiertussen zul je aardig wat hoogteverschillen kunnen waarnemen. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor St. Anton per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij St. Anton: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares