276 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Tignes?

Het skigebied van Espace Killy, dat de plaatsen Tignes en Val d'Isere met elkaar verbindt, heeft een enorm bereik en is meer dan 200 dagen per jaar geopend. De actuele sneeuwcondities op de pistes van Tignes zijn hier te vinden. Ben jij benieuwd of er actueel een dik pak sneeuw ligt en wat de sneeuwhoogten zijn in Tignes? Bekijk dan snel deze pagina! 

sneeuwzeker-tignes.jpg

Tignes Skifactor

9.3
10
Tignes scoort een gemiddelde van 9.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Tignes in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Tignes in januari

Tignes in februari

Tignes in maart

Tignes in april

......

Tignes in november

Tignes in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Tignes
v.a. € 170,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van het skigebied van Tignes is zo'n 2 meter hoog. In het dal van Tignes ligt een prima ruime meter sneeuw. Al in november zette de sneeuwval in om vanaf december al gauw de maandelijkse sneeuwval tot boven een meter te brengen en de pistes regelmatig te voorzien van verse sneeuw. 

Op de hoger gelegen pistes zijn de condities altijd beter dan in het dal van de Espace Killy (bij Val d'Isere). Vanwege deze hoge ligging van Tignes heeft de warme zuidenwind, ook wel föhn genoemd, in dit skigebied nauwelijks kans. In het gletsjerskigebied van de Grande Motte en de Montet vind je eerder verse poedersneeuw dan elders in het gebied. Deze gedeelten gaan ook het eerste weer open (doorgaans al vanaf de maand oktober).


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Tignes is op dit moment als sneeuw met goede grip.

De kwaliteit van de pistes in Tignes wordt gewaarborgd door de vele moderne faciliteiten van de liftmaatschappij. De lager gelegen pistes worden kunstmatig besneeuwd met sneeuwkanonnen als de natuur het laat afweten en vervolgens geprepareerd met behulp van pistenbully's. Om te kunnen genieten van de beste pistecondities loont het om wat vroeger de wekker te zetten en van de heerlijk geprepareerde pistes af te glijden. Het skigebied is ideaal voor beginners, door de vele kilometers gemakkelijke, blauwe pistes en de speciale oefenweides op grotere en dus sneeuwzekere hoogte. Gevorderden kunnen hier overigens ook goed terecht, want naast de blauwe zijn er ook kilometers rode en zwarte pistes en speciaal aangelegde funparks. De lange afdalingen zijn ideaal voor het maken van een skitour.


Wanneer ligt er sneeuw in Tignes

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Tignes tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Tignes.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Tignes per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Tignes: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares