133 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Val Gardena?

Overweeg je een wintersportvakantie naar Val Gardena maar wil je weten of er nu, of in een bepaalde maand, genoeg sneeuw ligt voor een geslaagde skivakantie? Op deze pagina vind je niet alleen de laatste informatie over de actuele sneeuwhoogtes in Val Gardena maar ook info over de condities van die sneeuw: is het poederig of ijzig? Check het hieronder!

sneeuwzeker-val-gardena.jpg

Val Gardena Skifactor

7.4
10
Val Gardena scoort een gemiddelde van 7.4 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Val Gardena in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Val Gardena in januari

Val Gardena in februari

Val Gardena in maart

Val Gardena in april

......

Val Gardena in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Val Gardena
v.a. € 409,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in het skigebied bij Selva Gardena is niet om naar huis te schrijven, slechts enkele tientallen centimeters hoog. In het dal van Selva Gardena tref je net iets minder sneeuw, het hoogteverschil tussen de top en het dal is namelijk niet al te groot. Doorgaans is de sneeuwval in februari en maart op zijn best en worden de pistes in die maanden het vaakst voorzien van verse sneeuw. Gemiddeld valt er, op basis van de afgelopen jaren, 80 cm tot 1 meter sneeuw per maand in Val Gardena. De sneeuwhoogtes pieken in de maanden januari, februari en maart waarin er regelmatig wel meer dan 160 cm ligt!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Val Gardena is op dit moment als volgt: kunstsneeuw, vanwege de tegenvallende sneeuwval. 

Door de hoge ligging van Val Gardena aan de zuidkant van de Alpen, zijn de sneeuwcondities er doorgaans erg goed. Het gebied staat bekend als zeer zonnig wat dankzij de hoge ligging toch niet afdoet aan de sneeuwkwaliteit. 

De meeste hellingen liggen aan de zuidzijde waar de drukste pistes in de volle zon liggen. De sneeuwcondities kunnen hier in het hoogseizoen wat sneller afnemen onder invloed van veel toeristen waardoor spoorvorming kan ontstaan. Maar Val Gardena is een relatief rustige wintersport bestemming waar dit niet vaak voorkomt, bovendien ligt er ’s morgen vaak weer een vers laagje sneeuw.

Tip: hoewel de noordhellingen wat meer in de schaduw liggen tref je daar juist om die reden wel de allerbeste poedersneeuw! Sneeuwcondities kunnen per periode en per gebied sterk verschillen. Een voordeel op het moment dat de sneeuwcondities in Val Gardena tegenvallen, is dat het gebied met 1 skipas verbonden is met alle gebieden in het Dolomiti Superski gebied. Je hebt hierdoor toegang tot ruim 1.200 km pistes!


Wanneer ligt er sneeuw in Val Gardena

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Val Gardena tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Val Gardena.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Val Gardena per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Val Gardena: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares