301 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Val Thorens?

Wil jij weten hoe de sneeuwcondities zijn voor een vakantie naar Val Thorens? Wat de actuele sneeuwhoogten zijn en wanneer je de meeste sneeuw in Val Thorens kunt verwachten. Lees snel verder over de actuele sneeuwkwaliteit, laatste sneeuwval en wanneer de grootste kans op goede sneeuw is. Val Thorens is samen met skigebieden als Les Arcs, Kaprun en Val Thorens een van onze meest sneeuwzekere bestemmingen. 

sneeuwzeker-val-thorens.jpg

Val Thorens Skifactor

9.4
10
Val Thorens scoort een gemiddelde van 9.4 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Val Thorens in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Val Thorens
v.a. € 170,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top is maar liefst meer dan 2 meter hoog. In het dal van Val Thorens ligt er ook een flink pak sneeuw van zo'n anderhalve meter. De sneeuwval is in januari pas echt goed losgekomen, dit zal in de daaropvolgende maanden doorzetten.

Jaarlijks valt er meters sneeuw in en rond Val Thorens, waardoor er doorgaans van eind november tot begin mei geskied kan worden in dit mega skigebied. De sneeuwcondities zijn zeker van december tot en met april doorgaans van zulke kwaliteit dat de verschillende funparken geopend worden en het een waar skiërs en boardersparadijs wordt. De aanwezigheid van verschillende gletsjers zorgt in het gebied voor een extra zekerheidsfactor. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Val Thorens is op dit moment poedersneeuw. Wanneer de sneeuwval wat tegenvalt, kunnen de aanwezige sneeuwkanonnen de pistekwaliteit aanzienlijk verbeteren, al zal in dit een gebied als Val Thorens niet gauw het geval zijn. 

Op de hoger gelegen pistes en buiten de pistes heb je in het seizoen in Val Thorens veel mogelijkheden om te skiën en boarden in fijne poedersneeuw. Let altijd op de lawineberichten! Zijn die goed dan biedt dit gebied uitstekende mogelijkheden voor off piste skiërs en boarders. Dit is echter alleen verstandig als je het gebied wat beter kent en een vergevorderde wintersporter bent. Ga zeker niet off piste op één van de gletsjers! Het is ook aan te raden (en super gaaf) om dit te ondernemen onder leiding van een gecertificeerde gids. 


Wanneer ligt er sneeuw in Val Thorens

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Val Thorens tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Val Thorens. Vanaf december tot en met april zit het met de sneeuwhoogtes in Val Thorens wel goed als je de afgelopen skiseizoenen in beschouwing neemt. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Val Thorens per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Val Thorens: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares