42 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Willingen?

Op goed 300 km van Utrecht ligt het mooie groene wintersportgebied Willingen in Duitsland, niet ver van Winterberg. Dat maakt Willingen wanneer er sneeuw ligt meteen super populair voor een lastminute weekje of weekend wintersport. Hieronder kan je zien hoeveel sneeuw er nu ligt in Willingen en het weersverwachting voor de komende periode checken.

sneeuwzeker-willingen.jpg

Willingen Skifactor

4.7
10
Willingen scoort een gemiddelde van 4.7 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Willingen in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Willingen
v.a. € 58,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte in Willingen is zo'n halve meter hoog. In het dal / dorp kun je rekenen op vrijwel dezelfde hoeveelheid sneeuw. Ligt er verse sneeuw in Willingen? In januari was de sneeuwval ruim een halve meter. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Willingen is op dit moment als volgt: poedersneeuw, samengedrukt.

Voor de beste sneeuwcondities en meest sneeuwzekere wintersportgebieden ga je niet naar Duitsland. Maar gezien het zo dicht bij Nederland ligt, kun je altijd last minute beslissen een weekendje te gaan skiën wanneer er net nieuwe sneeuwval is geweest. Wel tref je sneeuwkanonnen in het skigebied van Willingen, die de pistekwaliteit verbeteren. De beste natuurlijke sneeuwcondities tref je doorgaans in de maand februari. Vallen de sneeuwcondities tegen dan kun je altijd nog prachtige wandelingen maken of de kinderen meenemen naar het tropisch zwemparadijs of sprookjespark. Houd er rekening mee dat een aanzienlijk aantal van de zwakkere pistes van maandag tot en met donderdag gesloten is, om deze voor het weekend te sparen. 


Wanneer ligt er sneeuw in Willingen

Wil je weten wat je kans is op sneeuw tijdens je vakantie? Of je nu in de kerst op wintersport wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw in Willingen is in november, december, januari, februari, maart en april. De historische sneeuwdata zijn opgehaald vanaf wintersportseizoen 2009/2010. Rond januari en/of februari kent het Sauerland een tijdelijke piek van tot soms wel 120 centimeter natuursneeuw. In het Sauerland is het de normaalste zaak van de wereld als zich spontaan een temperatuurstijging voordoet die de sneeuwhoogte weer naar beneden brengt. Willingen is meer afhankelijk van sneeuwkanonnen dan Winterberg, vanwege een geringere beschutting door omringende bomen. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Willingen per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Willingen: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares