59 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Winterberg?

Wil je weten wanneer er sneeuw ligt in Winterberg, hoe het weer er nu is of hoeveel sneeuw er momenteel ligt? Hieronder zie je de hoeveelheid sneeuw op de top en het dal en kan je de kans op sneeuw in Skiliftkarussell Winterberg tijdens jouw volgende vakantie checken! Winterberg is niet de meest sneeuwzekere bestemming, dus check vooral de historische sneeuwdata. De maand februari komt op basis hiervan de laatste jaren het beste uit de bus.

sneeuwzeker-winterberg.jpg

Winterberg Skifactor

5.3
10
Winterberg scoort een gemiddelde van 5.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Winterberg in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Winterberg in januari

Winterberg in februari

Winterberg in maart

Winterberg in april

......

Winterberg in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Winterberg
v.a. € 78,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte is in Winterberg momenteel zo'n 50 cm hoog. In het dal kun je rekenen op ongeveer dezelfde hoeveelheid sneeuw. De sneeuwval in het skigebied van Winterberg is in de maand februari het best, waarbij er zo'n halve meter verse sneeuw per maand valt. Overigens is het overgrote deel van Winterberg kunstmatig besneeuwd. Er is recent voor maar liefst 15 miljoen aan nieuwe sneeuwkannonnen gekocht. Maar als het helemaal niet wil vriezen kunnen ook die helaas hun werk niet doen.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Winterberg is op dit moment als volgt: poedersneeuw. De sneeuwkannonen in het skigebied krikken de sneeuwcondities gedurende het seizoen goed op, maar als je graag natuursneeuw wilt kun je ook hartje winter wel eens pech hebben. Voordeel is wel dat Winterberg zo dichtbij ligt, dat je super last minute nog kunt beslissen in de auto te stappen om een weekendje te skiën als er net nieuwe sneeuwval is geweest. Als de sneeuwcondities je echt tegenvallen kun je natuurlijk altijd nog heerlijk relaxen in de wellnesscentra of een wandeling door de prachtige natuur maken. Ook kun je een Oostenrijks skigebied als Westendorf overwegen, in maart is de skihoogte in dit gebied vaak nog prima. 


Wanneer ligt er sneeuw in Winterberg

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Winterberg tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor... Wij hebben de historische sneeuwdata van de afgelopen wintersportseizoenen overzichtelijk in kaart gebracht. Klik op onderstaande link om te zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart of april.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Winterberg per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen en sneeuwinstallaties in het skigebied bij Winterberg: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares