292 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Zermatt?

Ben je op zoek naar de huidige sneeuwcondities in Zermatt en of er wel sneeuw ligt? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek. Overigens ligt er altijd wel sneeuw op de hogere pistes in Zermatt. Door de aanwezigheid van een gletsjer kun je in dit gebied bij de hoge en bekende Matterhorn zelfs nog in de zomer skiën! Het gebied beschikt over meerdere funparks en een freeride-zone. 

sneeuwzeker-zermatt.jpg

Zermatt Skifactor

8.9
10
Zermatt scoort een gemiddelde van 8.9 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Zermatt in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Zermatt in januari

Zermatt in februari

Zermatt in maart

Zermatt in april

......

Zermatt in november

Zermatt in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Zermatt
v.a. € 276,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top ligt rond de 2 meter hoog. In het dal van Zermatt ligt dit vanwege het enorme hoogteverschil een stuk lager en tref je er enkele tientallen centimeters sneeuw. Al in november valt er een hele berg sneeuw in het skigebied, die de pistes van verse sneeuw voorziet. Alle daaropvolgende maanden ligt de maandelijkse sneeuwval tussen maar liefst één tot drie meter. Door het voorgaande krijgen alle maanden een waardering van een ski factor score boven de 8!

Vlak na het vallen van verse sneeuw zal de sneeuwkwaliteit doorgaans verbeteren. Voor veel wintersporters is een verse laag poedersneeuw het ware paradijs!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Zermatt is op dit moment als volgt: stevige sneeuw.

Bij poedersneeuw zijn vaak de off piste mogelijkheden ook het beste. Dit is voor Zermatt echt een aanrader, maar doe dat wel altijd onder begeleiding. Zeker op de gletsjer!! Voor het off piste skieën of snowboarden is het ook altijd verstandig om alle lawineberichten in de gaten te houden. In Zermatt komt het regelmatig voor dat er meerdere meters sneeuw liggen, dat in verschillende periodes is gevallen. Dat kan op de steile hellingen zeker een extra impuls geven voor een lawine. Houd daar dus rekening mee! Wist je dat je ook gemakkelijk een uitstap kunt maken naar het nabijgelegen Italiaanse skigebied Breuil-Cervinia?


Wanneer ligt er sneeuw in Zermatt

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Zermatt tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Zermatt. Door de aanwezigheid van de Matterhorn gletsjer is het mogelijk om maar liefst het hele jaar rond te skiën in Zermatt! Met de sneeuwzekerheid in Zermatt zit het dus helemaal goed, het enige nadeel is dat deze bestemming vrij prijzig is. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Zermatt per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Zermatt: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares