Wintersportnieuws & trends

In deze rubriek worden nieuws en trends op gebied van wintersport in beeld gebracht door de redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl.

Nieuwe wintersport bestemmingen verrassend sneeuwzeker

25 september 2018

nieuwe-wintersport-bestemmingen-verrassend-sneeuwzeker-news.jpg

Bulgarije en Finland zijn ‘de nieuwe wintersportbestemmingen voor het seizoen van  2015 / 2016’ bij de grote touroperators. De redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl onderzocht hoe sneeuwzeker deze bestemmingen zijn en wat ze toevoegen aan het aanbod van bekende favorieten. Met name Bulgarije verrast positief.

Wat kunnen Bulgarije en Finland toevoegen aan het huidige wintersportaanbod? De redactie van Waarligtdesneeuwwel.nl vergleek de skicondities en sneeuwzekerheid van de grootste wintersportdorpen van de nieuwe bestemmingen met twee van de door Nederlanders meest bezochte skiplaatsen in Oostenrijk en Tsjechië.

Bulgarije voordelig en verrassend sneeuwzeker
Bulgarije wordt gebracht als de nieuwe wintersport budgettip voor het komende seizoen door de touroperators Arke en Corendon. Een week skiën kost hier, inclusief vlucht en verblijf, slechts de helft van een weekje wintersport in de populaire Alpenlanden. Maar ook op het gebied van sneeuwzekerheid scoort Bulgarije erg goed. Dit blijkt uit de door de geografen van www.waarligtdesneeuwwel.nl ontworpen skifactor* voor Borovets, het populairste skidorp van de bestemming.

Caroline Ferguson, oprichtster van WaarLigtdeSneeuwWel.nl “Bulgarije scoort qua sneeuwzekerheid niet alleen beter dan Tsjechië, maar kan van januari tot met april ook prima concurreren met een populaire Oostenrijkse bestemming als Gerlos. Het aantal kilometers piste maakt de bestemming bovendien niet alleen interessant voor beginners maar ook voor de al iets gevorderde wintersporter.”

Minder verrassend is dat Fins Lapland ook erg sneeuwzeker is en een exclusief prijsniveau kent. Toch is de bestemming een aanrader volgens Waarligtdesneeuwwel.nl: “Als het in de kerst- en voorjaarsvakantie dringen is op de pistes in de Alpenlanden, kun je itijdens wintersport in Lapland gewoon de sneeuw horen kraken. De  stilte, het sprookjesachtige landschap, het aanbod van winterse activiteiten als sledetochten en de sneeuwzekerheid maken het voor velen tot een ware droombestemming”.

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares