154 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Bulgarije?

Ligt er al sneeuw in Bulgarije? Bekijk hier de actuele voorspellingen voor een skivakantie. De populaire skigebieden Borovets en Bansko liggen op aanzienlijke hoogte, dus heeft het eenmaal gesneeuwd dan is er grote kans dat het goed blijft liggen. Met een gemiddelde sneeuwhoogte van ruim een meter hoog zit het in dit land in ieder geval goed. Van januari tot en met april kun je rekenen op heerlijk wintersport weer in Bulgarije! 

sneeuwzeker-bulgarije.jpg

Bulgarije Skifactor

7.4
10
Bulgarije scoort een gemiddelde van 7.4 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Bulgarije in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bulgarije in januari

Bulgarije in februari

Bulgarije in maart

Bulgarije in april

......

Bulgarije in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Bulgarije
v.a.

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van Borovets is zo'n meter hoog. In het dal ligt er net wat minder dan een meter sneeuw. De sneeuwval vertoont vanaf januari en de daaropvolgende maanden een stijgende lijn, de kans op verse sneeuw op de pistes neemt steeds meer toe. Bij sommige aanbieders boek je wintersportvakanties mét sneeuwgarantie, waarmee u uw vakantie kunt omboeken wanneer een groot deel van de skiliften gesloten is. Of u kunt (tegen een kleine vergoeding) uw wintersport laten annuleren. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Borovets - Bulgarije kan getypeerd worden als: verse sneeuw. De grootste kans op skiën in poedersneeuw heb je uiteraard op de hoger gelegen pistes. De vergevorderde skiër kan ook (onder leiding van een gecertificeerde gids) de geweldige off-piste mogelijkheden verkennen. Waarborg wel te allen tijde je eigen veiligheid, houd de lawineberichten in de gaten!

De sneeuwcondities in Bulgarije zijn in de maanden november en december niet al te best, het is geen aanrader om je wintersportvakantie in deze maanden te plannen. Wel beschikt zowel het skigebied van Borovets als die bij Bansko over sneeuwkanonnen, die de kwaliteit van de pistes kunnen verbeteren bij een matige sneeuwval. 


Wanneer ligt er sneeuw in Bulgarije

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Bulgarije tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze skifactor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Bulgarije. Doorgaans heb je in maart de meeste kans op sneeuwzekerheid in Bulgarije. In de maanden januari tot en met april scoort Bulgarije een ruime voldoende op onze skifactor met een rapportcijfer boven de 7. De historische sneeuwdata per maand lees je vanaf het skiseizoen 2009/ 2010 voor zowel de top als het dal hier onder uit: 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Bulgarije per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Borovets: Ja


Wanneer wil je weg?

Bulgarije aanbiedingen
> Alle aanbiedingen in Bulgarije
Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares