147 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Fiss?

Precies weten hoeveel sneeuw er nu ligt in Fiss en wat de actuele sneeuwcondities op de pistes zijn? Dat check je op deze pagina. Je kunt voor Fiss ook de skifactor per maand bekijken, die aangeeft in welke maand de sneeuwcondities het meest optimaal zijn voor jouw wintersportvakantie!

sneeuwzeker-fiss.jpg

Fiss Skifactor

7.5
10
Fiss scoort een gemiddelde van 7.5 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Fiss in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Fiss in januari

Fiss in februari

Fiss in maart

Fiss in april

......

Fiss in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Fiss
v.a. € 174,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top bij Fiss is zo'n meter hoog. In het dal van Fiss liggen er enkele tientallen centimeters sneeuw. Bij de laatste sneeuwval op 06 April is 10 cm verse sneeuw gevallen. De geografische ligging van Fiss heeft een bevorderlijk effect op de sneeuwhoeveelheid en kwaliteit. Het hooggelegen skigebied ligt samen met de dorpen Serfaus en Landis op een groot zonneplateau in de populaire Oostenrijkse regio Tirol, waar het door de omliggende skigebieden beschermd wordt tegen slecht weer. Dit maakt dat het gebied bijzonder zonnig is (meer dan  2.000 uur per jaar!) en de sneeuwcondities heel constant goed zijn in ongeveer alle maanden van het seizoen dat geopend van de tweede week van december t/m de derde week van april.

Dat heerlijk zonnetje is echt alleen maar positief voor je wintersportvakantie want dankzij de hoge ligging van Fiss (tussen circa 1.400 en 2.800 meter) is het er het hele seizoen koud genoeg om de sneeuwcondities goed te houden.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Fiss is op dit moment vers, wat zorgt voor een uitstekende pistekwaliteit. 
Bijna het hele seizoen geniet je (met dank aan de gunstige ligging van het skigebied) van prettige poedersneeuw condities in Fiss. Dat is fijn voor de bezoekers die overwegend van beginnend karakter zullen zijn. Beginners en gezinnen met (kleine) kinderen hoeven zich dus eigenlijk nooit zorgen te maken om opgevroren pistes of spoorvorming wat eerste moves op de ski's lastig maakt.

Als er geen verse sneeuw valt zorgen de sneeuwkanonnen voor de juiste omstandigheden. De pistes zijn daarnaast doorgaans breed en goed geprepareerd. Meer naar het dal tref je de meest kindvriendelijke afdaling, terwijl de wat meer gevorderde wintersporter op de hoger gelegen pistes meer uitdaging vindt.


Wanneer ligt er sneeuw in Fiss

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Fiss tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Fiss.


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Fiss per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Fiss: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares