147 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Hemsedal?

Wil je de actuele sneeuwinformatie van het Noorse Hemsedal bekijken? Het gebied wordt vanwege de hoogte ook wel de Scandinavische Alpen genoemd. Op deze pagina vind je de actuele sneeuwhoogte en de sneeuwkwaliteit. Het gebied is ruim 180 dagen geopend en het skiseizoen loopt van half november tot en met begin mei. In de maanden januari, februari en maart scoort deze bestemming op onze skifactor boven de 8,5.

sneeuwzeker-hemsedal.jpg

Hemsedal Skifactor

8.6
10
Hemsedal scoort een gemiddelde van 8.6 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Hemsedal in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Hemsedal in januari

Hemsedal in februari

Hemsedal in maart

Hemsedal in april

......

Hemsedal in november

Hemsedal in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Hemsedal
v.a. € 487,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top in Hemsedal is tussen de halve meter en één meter hoog. In het dal liggen er enkele tientallen centimeters sneeuw. De sneeuwval in Hemsedal zet jaarlijks vroeg in, al vanaf november vallen er maandelijks tientallen centimers verse sneeuw.

Vanwege de noordelijke ligging van Noorwegen zijn de temperaturen in het skigebied relatief laag, waardoor het erg sneeuwzeker te noemen is. De top bevindt zich op 1450 meter en het dal op 600 meter. Dat is vergeleken met de Alpen niet zo hoog, toch zul je papsneeuw op deze bestemming maar weinig tegenkomen door de gunstige ligging in Noorwegen. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Hemsedal is op dit moment te typeren als stevige sneeuw. Door de lage temperaturen is de kans op papsneeuw minimaal. 

Wanneer je de poedersneeuw wilt opzoeken, kun je de off-piste mogelijkheden waar het gebied bekend om staat verkennen. Je kan een begeleide tocht met een lokale gids boeken. In het gebied worden de pistes strak geprepareerd en valt regelmatig een verse laag poederachtige sneeuw. Wil je van de allerbeste pistecondities genieten? Een aantal dagen per week is het ook mogelijk om te ochtendskiën. De pistes gaan dan al om zeven uur open. Andere activiteiten die je in het gebied kunt ondernemen zijn: ijsvissen, schaatsen, sneeuwscooteren, up-skiën en paragliden. Ook worden er een hoop wintersportactiviteiten georganiseerd, zoals: fakkeltochten met paarden, hondensledetochten, arresleetochten en sleewedstrijden.


Wanneer ligt er sneeuw in Hemsedal

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Hemsedal tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Hemsedal. Deze bestemming scoort maar liefst van november tot aan april zeer hoog op onze skifactor, met elke maand een rapportcijfer boven de 7. Tijdens een wintersport in Noord-Europa tref je in de maand maart de beste condities. Hier onder zijn de historische sneeuwdata over de afgelopen wintersportseizoenen inzichtelijk gemaakt:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Hemsedal per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Hemsedal: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares