80 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Safsen?

Säfsen in Zweden is een sneeuwzeker gebied, maar in welke maanden ligt er genoeg sneeuw in Säfsen voor een onvergetelijke wintersport vakantie en hoe zit het op dit moment met de sneeuwcondities? Zijn de pistes al geopend? Lees op deze pagina alle sneeuw gerelateerde informatie van Säfsen en ga voorbereid op reis.

sneeuwzeker-safsen.jpg

Safsen Skifactor

7.3
10
Safsen scoort een gemiddelde van 7.3 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Safsen in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Safsen in januari

Safsen in februari

Safsen in maart

Safsen in april

......

Safsen in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Safsen
v.a.

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte is een ruime halve meter hoog. In het dal van Säfsen ligt er ongeveer evenveel sneeuw. De sneeuwval in het skigebied startte al in de maand november en zette in januari door.

Säfsen staat bekend om haar winterse landschap. Ieder jaar mogen we dan ook rekenen op een mooi sneeuwdek in de wintermaanden. Het gebied ligt op circa 400 meter hoogte. Vanaf 500 meter sneeuwt het al vanaf eind oktober, maar er hoeft in Säfsen niet veel sneeuw te vallen om goed te kunnen wintersporten. Vanaf januari tot aan april kun je de beste condities verwachten in het gebied. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Safsen is op dit moment als volgt: poedersneeuw.

Een halve meter sneeuw biedt uitstekende omstandigheden om te skien of snowboarden. Van half december tot begin april garandeert het resort dat tenminste drie skiliften en drie runs geopend zijn. Vanuit Nederland is Säfsen een van de meest dichtbijlegen wintersportgebieden in Scandinavië.  

Säfsen ligt in een prachtig skigebied waar je kunt langlaufen, paardrijtochten kunt maken of als je meer van snelheid houdt ook een sneeuwscootertocht. Bijkomend voordeel is dat het vakantiedorp zo goed als autovrij is, wel zo fijn als je met kleine kinderen op wintersport gaat. Ook is het skigebied zeer compact en komen alle pistes op hetzelfde punt uit, je zult elkaar dus niet uit het oog verliezen. Je gaat niet naar Safsen voor de ware skisensatie, eerder voor de gezelligheid en rust. Je vindt er niet echt een après-ski, maar wel meerdere gezellige bars en restaurants. 


Wanneer ligt er sneeuw in Safsen

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Safsen tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Safsen. De historische sneeuwdata van de afgelopen skiseizoenen kun je hieronder inzien, om een inschatting te kunnen maken van welke sneeuwcondities je kunt verwachten tijdens jouw wintersport. 


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Safsen per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Safsen: Ja


Wanneer wil je weg?

Safsen aanbiedingen
> Alle aanbiedingen in Safsen
Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares