159 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Val di Fassa?

‘Ligt er sneeuw in Val di Fassa?’ Dit is natuurlijk de enige belangrijke vraag als je een skivakantie naar deze bestemming overweegt. Als je weten in wanneer je de beste kans hebt op veel sneeuw, lees dan hieronder alles over de sneeuwhoogtes en sneeuwcondities in Val di Fassa, zowel actueel voor wie lastminute weg wil als ook per maand op basis van historische sneeuwgegevens.

sneeuwzeker-val-di-fassa.gif

Val di Fassa Skifactor

7.9
10
Val di Fassa scoort een gemiddelde van 7.9 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Val di Fassa in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Val di Fassa
v.a. € 359,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top in Canazei in Val di Fassa is een ruime halve meter hoog. In het dal van Canazei liggen er enkele tientallen centimeters sneeuw. De sneeuwval startte in december en zette in januari pas echt goed in met een maandelijkse sneeuwval boven de meter hoog. Vanaf deze maand kon je dan ook de meeste verse sneeuw op de pistes verwachten. De meeste sneeuw valt in Val di Fassa in de maanden januari, februari en maart; gemiddeld zo'n 1,5 - 2 meter per maand!


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Val di Fassa is op dit moment als volgt: stevige sneeuw.
De sneeuw in dit Italiaanse skigebied wordt ook wel omschreven als 'wit goud'. Dat zegt natuurlijk wel wat over de kwaliteit. Val di Fassa dankt de kwaliteit van haar sneeuw aan een combinatie van verschillende factoren: de gunstige ligging aan de zuidelijke kant van de Alpen creert bijvoorbeeld een luchtstroom die mooie poedersneeuw aanvoert die dankzij de hoge ligging goed blijft liggen. De vele zon waar dit gebied om bekend staat heeft door de stevige kou geen invloed op de sneeuwcondities. Bovendien is Val di Fassa een relatief rustig en onontdekt skivakantie gebied waardoor je er minder last hebt van bijvoorbeeld spoorvorming.


Wanneer ligt er sneeuw in Val di Fassa

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Val di Fassa tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Val di Fassa.

Enkele tips: het skiseizoen start in Val di Fassa pas na de eerste week van december. Vroeg in december is de kans op veel sneeuw dus nog klein. De tweede helft van december kan je meer geluk hebben maar houdt er wel rekening mee dat het vroeg donker is op de pistes. In februari en maart is het gebied sneeuwzekerder én maak je langere dagen op de ski's!


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Val di Fassa per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Val di Fassa: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares