184 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Val di Sole?

Het zonnige, Italiaanse skigebied Val di Sole is het grootste deel van het jaar een witte wereld. De skicondities zijn eigenlijk van december tot en met april even goed, wat vrij uitzonderlijk is! Ook een gemiddelde sneeuwhoogte van een ruime anderhalve meter haalt lang niet elk skigebied. Bekijk hier wat de actuele sneeuwhoogte is en hoe de sneeuwcondities zijn in de maand dat jij naar Val di Sole gaat.

sneeuwzeker-val-di-sole.jpg

Val di Sole Skifactor

8.8
10
Val di Sole scoort een gemiddelde van 8.8 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Val di Sole in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Val di Sole in januari

Val di Sole in februari

Val di Sole in maart

Val di Sole in april

......

Val di Sole in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Val di Sole
v.a. € 189,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top bij Madonna di Campiglio in Val di Sole is zo'n anderhalve meter hoog. In het dal van Madonna di Campiglio ligt tussen de 50 en 100 centimeter sneeuw. Ook dit jaar zette de sneeuwval in de maand januari pas echt goed door en zorgde voor een noemenswaardige sneeuwhoogte. Op de top kun je doorgaans van december tot aan april op een flink pak sneeuw rekenen. De gemiddelde sneeuwhoogte is in Val di Sole vaak hoger dan in omliggende gebieden als Livigno, Val di Fassa en Val Gardena. Vooral op de gletsjer bij Passo Tonale valt jaarlijks enkele meters verse sneeuw.


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Madonna di Campiglio in Val di Sole is op dit moment als volgt: verse sneeuw.

Val di Sole is een pittoresk dorp omringd door verschillende bergketens. Deze zijn van grote invloed op de skicondities. De toppen liggen namelijk op grote hoogte, circa 3000 meter hoog. Met sommige skiliften kun je erg hoog komen, bijvoorbeeld de Presena gletsjer op. Op deze gletsjer ligt tot ver in het voorjaar een dik pak sneeuw. Gletsjerskiën is een bijzondere ervaring, je bent verzekerd van een prachtig uitzicht. Omdat de sneeuwval in Val di Sole erg heftig kan zijn, is er kans op lawinegevaar. Houd de berichten van het skiresort goed in de gaten.


Wanneer ligt er sneeuw in Val di Sole

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Val di Sole tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Val di Sole. Rondom Pasen en begin april kun je in dit gebied nog zeer goede sneeuwcondities verwachten. Ondanks de zonnige pistes is Val di Sole erg sneeuwzeker. De indrukwekkende historische sneeuwhoogtes heeft onze redactie overzichtelijk in kaart gebracht:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Val di Sole per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Val di Sole: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares