207 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Voss?

Hoeveel sneeuw ligt er momenteel in Voss, hoe zijn de condities en is er recent nog verse sneeuw gevallen? Alles over de sneeuw in Voss vind je op deze pagina! Het skigebied van Voss kan worden opgedeeld in 2 delen, namelijk Voss Resort (het oudste deel) en Voss Fjellandsby Myrkdalen. De gegevens op deze pagina zijn gekoppeld aan het populaire skigebied van Voss Fjellandsby Myrkdalen.

sneeuwzeker-voss.jpg

Voss Skifactor

9.0
10
Voss scoort een gemiddelde van 9.0 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Voss in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Voss in januari

Voss in februari

Voss in maart

Voss in april

......

Voss in november

Voss in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Voss
v.a. € 216,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van het skigebied van Voss reikt tot boven de anderhalve meter. In het dal van Voss (ideaal voor o.a. langlaufen en sledetochten) ligt zo'n 50 cm sneeuw. Vanaf december is de sneeuwval echt van start gegaan, waardoor de wintersporters weer konden genieten van pistes met verse, krakende sneeuw.

Het seizoen in Voss is doorgaans vanaf eind november - begin december tot en met eind april. Afhankelijk van de sneeuwcondities. De absolute topmaanden qua sneeuwzekerheid zijn februari en maart. Het grootste voordeel van het resort in Myrkdalen is dat er veel ski-in, ski-out resorts zijn en de sneeuwhoogten en -condities doorgaans uitstekend zijn tot en met het dal. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Voss is op dit moment poedersneeuw waardoor de pistes van uitstekende kwaliteit zijn.

De Noorse pistes staan bekend om de uitstekende kwaliteit. Tot in april is Voss eigenlijk vrij sneeuwzeker met goede sneeuwhoogtes. Een gemiddelde sneeuwhoogte van zo'n twee meter en een gemiddelde skifactor boven het rapportcijfer 8 zijn beiden aardig indrukwekkend. Vanaf december zie je een stijgende lijn in de sneeuwcodities in Voss, een wintersportvakantie in de maand november is niet aan te raden. De pistes worden in het wintersportseizoen uitstekend geprepareerd en er valt regelmatig een vers laagje poedersneeuw. Mocht het nodig zijn, kunnen ook de aanwezige sneeuwkanonnen ingezet worden om pistes te voorzien van een goede laag sneeuw. Trek er zeker eens op uit met een gids en ontdek de vele poedersneeuw en off piste afdalingen die het gebied rijk is!


Wanneer ligt er sneeuw in Voss

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Voss tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Voss. Hier onder kun je ook de historische sneeuwdata over de afgelopen wintersportseizoenen inzien:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Voss per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Voss: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares