142 cm

Gem. sneeuwhoogte

Ligt er sneeuw in Zell am See?

Hoe zijn de sneeuwcondities in Zell am See? Alle actuele informatie op deze pagina is gebaseerd op de gegevens van de Schmittenhöhe berg in Zell am See. Voor de gegevens van de andere pistes in de Europa Sportregion, waaronder de sneeuwzekere Kitzsteinhorn, kijk je bij de sneeuwcondities van Kaprun. Er zijn rond Zell am See 3 bergtoppen waar je kunt skiën op je skipas.

sneeuwzeker-zell-am-see.jpg

Zell am See Skifactor

7.0
10
Zell am See scoort een gemiddelde van 7.0 op basis van onze Skifactor. Hieronder zie je de Skifactor score voor vakantie in Zell am See in 2024 / 2025 per maand uitgewerkt door Esmeralda.

Zell am See in januari

Zell am See in februari

Zell am See in maart

Zell am See in april

......

Zell am See in december

Bekijk alle aanbiedingen voor skivakanties in Zell am See
v.a. € 144,00

Hoeveel sneeuw ligt er nu?

De actuele sneeuwhoogte op de top van de Schmittenhöhe in Zell am See is tussen een ruime halve meter en een meter hoog. In het dal van Zell am See tref je enkele tientallen centimeters sneeuw. De sneeuwval heeft in januari doorgezet en de pistes van verse sneeuw voorzien.

Voor beginners en gezinnen met kinderen is skiën op de Schmittenhöhe echt een aanrader. Het bereik is niet enorm, maar de condities zijn vaak prima. Ook is het een gemoedelijk gebied door de ruime hoeveelheid aan bomen en gezellige berghutten. Het zicht is op mistige dagen daarom ook nog relatief goed. 


En wat zijn de sneeuwcondities?

De sneeuwkwaliteit in Zell am See is op dit moment te omschrijven als poedersneeuw. Over de afgelopen jaren bekeken, kun je in de maanden januari, februari en maart op de beste sneeuwhoogtes rekenen in het skigebied. Februari en maart presteren hierbij nog net wat beter dan januari. Deze maanden scoren op onze skifactor dan ook een ruime voldoende boven het rapportcijfer 7. Over het gehele wintersportseizoen bekeken kan het gebied als aardig sneeuwzeker worden getypeerd met een gemiddelde sneeuwhoogte tussen de meter en anderhalve meter hoog.

De echte vroege vogel kan genieten van de mooiste pistes, deze worden namelijk elke avond / nacht perfect geprepareerd en strak getrokken. Na een nacht met flinke vorst moet je altijd bedacht zijn op ijzige stukken, hetzelfde geldt voor steile pistes. 


Wanneer ligt er sneeuw in Zell am See

Wil je weten wat je kans is op sneeuw in Zell am See tijdens jouw wintersportvakantie? Of je nu met de kerst weg wilt, in de voorjaarsvakantie, met Pasen of gewoon tussendoor onze ski factor laat je zien hoe groot de kans op sneeuw is in november, december, januari, februari, maart en april in Zell am See. Hier onder kun je historische sneeuwdata over de afgelopen wintersportseizoenen inzien, die wij overzichtelijk in kaart hebben gebracht en die je inzicht geven in de te verwachten sneeuwhoogtes op de top en in het dal:


Bekijk hier de sneeuwverwachting voor Zell am See per maand!

Zijn er sneeuwkanonnen bij Zell am See: Ja


Wanneer wil je weg?

Persoonlijke
Deal Alerts
Mail mij als er een wintersport aanbieding is voor: met een prijs lager dan:
Om je aan te melden voor een Persoonlijke Deal Alert moet je akkoord gaan met de privacy, cookie & algemene voorwaarden. Het regelement kan je hier vinden:
Voorwaarden WaarLigtDeSneeuwWel.nl
99
shares